Aktualności
Wędrówki kulinarne „Smaki Gruzji”
- Szczegóły
- Opublikowano: wtorek, 10 grudzień 2024 16:04
- Administrator
Kuchnia gruzińska to smak tradycji i charakteru. Gruzja to kraj położony na pograniczu Azji i Europy. W kwestiach gastronomicznych słynie z produkcji win, kuchnia tego kraju jest wyjątkowa i słynie z takich potraw jak khachapuri i chinkali. Kontynuując tradycję wędrówek kulinarnych próbowaliśmy przybliżyć smaki tego kraju. Potrawy przez nas serwowane w dzisiejszym dniu to: chaczapuri w dwóch odsłonach, gruzińska kaurma, adżapsandali, chinkali i pierogi ze skwarkami. Mamy nadzieję, że choć odrobinę odzwierciedliliśmy kuchnię gruzińską.
Organizatorzy: Mariola Konicz, Anna Burkiewicz, Justyna Stramska, Aldona Dzido wraz z uczniami klasy I branżowej.